Er det best å være best?


Tenkte jeg skulle komme med et innlegg fra hjertet og tankene - ble litt mye der.

Vet ikke hvor mange av dere som ser på fotball-VM, men jeg regner med at de fleste av dere har hørt om Brasil. Eller Spania eller Tyskland. Det man ofte tenker på når man hører navnene Brasil eller Spania (eller Tyskland), er at de er fotball-legender. De er kjempegode og hvis de spiller en kamp må de jo bare vinne. Hallo, de er Brasil liksom! Skal jeg si dere hva jeg tenker? Jeg syntes synd på dem. Du syntes kanskje det er helt merkelig at jeg tenker sånn, men det gjør jeg faktisk. Det er så lett og tenke at fotballspillerne har helt supre liv. De har masse penger, og hvem vil ikke bli like gode i fotball som dem? De er best. Men selv om de er flinke, selv om det virker som om de har det så bra, tenk på det presset de har. Når alle vet de er best, hvor er støtten? Ja, de får nok masse støtte. Hva vet egentlig jeg. Jeg bare føler at det må være (unnskyld uttrykket) helt jævlig.

Nå har jeg snakket litt om fotball, men jeg mener at det gjelder i alle settinger der noen kan være "best". I alle typer mesterskap og konkurranser, alle artister og skuespillere. Spesielt på skolen...

Det å ta skolen på alvor, gjøre det man skal, få bra resultater, gode karakterer... Nerden. Den flinke. Favoritteleven. Gullbarnet. Englebarnet. Kjært barn har mange navn, hva? I starten er det bare bra. Alle er flinke, alle kan det samme. Vi starter alle samme sted. Det er med tiden vi utvikler oss forskjellig, og noen løper fra andre. Det er da de skiller seg ut. Nerden, favoritteleven, gullbarnet... Noen blir ekskludert for det; stemplet som den flinke. Den som aldri gjør noe galt; gjør alt den blir bedt om. Andre "englebarn" er fortsatt en del av fellesskapet. Har mange venner, og gjør ikke så big deal ut av det. Prøver å være som alle andre, men gjør det bra i tillegg. Da har man det bra - stort sett, i begynnelsen.
Når man er den flinke - den som får til alt - trenger man ikke hjelp. Til slutt blir alle vant til det. "Hun greier seg selv. Hun trenger ikke hjelp. Hun trenger ikke støtte. Hun kan jo alt, selvfølgelig gjorde hun det bra nå også." I starten var det spennende med resultater. Man var nysgjerrig på hva andre fikk, spurte de nærmeste vennene sine, lyttet og støttet hverandre. Etter hvert ble folk lei. Etter en prøve, innlevering eller presentasjon gidder de ikke spørre lenger. Eller de spør kanskje: "Hva fikk du? Nei, bare glem det. Du fikk sikkert bra uansett." Eller: "Vent, ikke si det - da føler jeg meg bare dårlig." De sier det med et smil, en skuldertrekning. Det er ikke direkte vondt ment, men det føles allikevel sårt. Det føles ikke sårt og vite at man er flink. Det føles ikke sårt og få et halvveis kompliment. Nei, det føles sårt at de ikke bryr seg. At alle tror du greier deg selv, bare fordi du gjør det bra. Vi mennesker trenger å bry oss, vi trenger å høre at vi er flinke, vi trenger støtte og vi trenger hjelp. Selv når det virker som om andre greier seg alene, er det alltid fint å ha noen å støtte seg på. Noen ganger trenger selv den som hjelper, hjelp. Den som støtter, støtte. Og den som oppmuntrer, oppmuntring.

Brasil, Spania, Tyskland. Fotball-VM var kanskje litt dårlige eksempler, men når alle snakker så selvfølgelig om dem, treffer det meg bare så hardt.

Så er det virkelig best å være best?

Drømmebok

"Never stop dreaming."


Hva er det beste du vet med å drømme? Har du noen gang skrevet ned eller samlet opp drømmene dine?

(02.07.2014) Hei dere! Jeg vet jeg har sagt at jeg bare kommer til å blogge vanlig litt innimellom. Ja, idag var altså en sånn dag der jeg følte for å gjøre det. Blir nok litt ekstra "vanlig-blogging" i sommerferien; har så mye mer tid, inspirasjon og motivasjon. Får vel kanskje starte med hva jeg har gjort idag da... (Skal prøve å gjøre det litt interessant.)

I skrivende stund sitter jeg i toppen av køyesenga på hytta til kusinen min. Dette er da min soveplass mens vi er her - uansett hvor sterkt ønske jeg har om å ligge nede, haha. For to-tre dager siden kom de voksne hjem fra butikken med to utrolig fine notatbøker. Det er en tanke jeg lenge har hatt i bakhodet, men aldri gjort noe med: nemlig å skrive ned drømmene mine. Er det en (av ganske mange ting egentlig), jeg liker veldig godt, så er det å drømme. Alt er lov når man drømmer. Ingen regler, ingen ting man gjøre. Det er ens egen lille boble, og man er fri fra alle andre. Det finnes ingen grenser - alt er mulig. Ganske fantastisk.

Jeg har ofte ønsket at hodeputa kunne samle opp drømmene. På den måten kunne det bli til en slags film man kunne se i ettertid. Ettersom det dessverre ikke finnes (i hvertfall ikke som jeg vet ?), har jeg nå en egen Drømmebok der jeg hver morgen skriver ned alle drømmene mine. Det blir kanskje litt slitsomt i lengden, men jeg er sikker på at jeg kommer til å være veldig glad for at jeg gjorde det. Tenk å være gammel og sliten, og kunne se tilbake og lese alle drømmene sine om igjen. Gleder meg til å fylle ut sidene 

FORANDRING FRYDER

Det er ofte jeg har tenkt at jeg vil slette bloggen, men alle gangene har jeg ombestemt meg - så den blir nok værende litt til.

Hei igjen! Som noen av dere sikkert vet, heter jeg Jenny, er snart 15 år og har hatt denne bloggen en veldig lang stund. Faktisk helt siden juli 2011! Føltes ut som det var igår jeg la ut de første innleggene og fikk hjelp av pappa til å finne bloggnavnet "miramis", haha. I hvertfall, så har jeg gjennom alle de årene rukket å dele utrolig mye forskjellig på denne bloggen. Alt fra hverdags-innlegg, til bilder, til videoer, til hjertesaker. Mye av det er veldig flaut, mens mye er jeg også glad for at jeg delte. Jeg har på en måte knyttet et bånd til denne bloggen - et bånd jeg selv syntes er vanskelig å gi slipp på. Jeg kan nesten si at den har blitt "en del" av meg.

I tillegg er jeg - og har alltid vært - veldig glad i å skrive og lese. Det er nok en av de litt mer ubevisste grunnene til at jeg starter å blogge igjen: jeg har rett og slett savnet det litt. Nå som det er sommerferie, har jeg mer tid og inspirasjon til å blogge og jeg har kjent litt mer enn vanlig på det "nesten-savnet". Etter sommeren starter jeg i 10. klasse, og jeg syntes det er viktig å fokusere på skolen. Derfor er det er nok fult mulig at blogg-aktiviteten synker litt når skoleåret starter igjen, dessverre. Men nå må vi ikke ta sorgene på forskudd - jeg skal nok få postet et innlegg nå og da.

Jeg kan også nevne at jeg er generelt veldig glad i å tenke. Hvis noen kommer med en kommentar eller noen jeg snakker med sier noe spesielt, går jeg lenge etterpå å tenker gjennom det. Da mener jeg ikke at jeg bare tenker ord for ord hva som ble sagt, men mye rundt det også. Ellers tenker jeg mye rart utenom hva som blir sagt også, så dette kan bli gøy, haha.Mange av de første (og veldig mange etter det) innleggene jeg skrev her på bloggen handlet mye om hva jeg drev med; skoledagene, shopping-turene, overnattingene osv. Men i løpet av de årene jeg har hatt bloggen (og i løpet av den nesten ett år lange pausen jeg har hatt), har jeg bestemt meg for å starte å blogge igjen. Bare litt annerledes denne gangen... Jeg har opplevd nye ting og fått et litt annet syn på livet. Vet ikke om det blir riktig å si at jeg har blitt mer voksen, men jeg føler selv at jeg har et litt mer gjennomtenkt syn på ting. Med tiden har jeg også selv mistet litt interessen for de bloggene som bare handler om andre folks sminke-rutiner, hva de spiser og hvem de henger med.

På bloggen videre fremover får du nok derfor ikke høre så mye mote-snakk, ikke så mye om innkjøpene mine eller hvor lang tid jeg brukte på en skoleoppgave lenger. (Hvis du ønsker mye av det får du heller bla i arkivene.) Jeg kommer til å legge ut noen sånne innlegg en gang iblant - for det er jo gøy så lenge det ikke blir for mye av det. Men jeg har i hvertfall tenkt at du hovedsaklig får høre mer om tankene mine; hva som foregår i hodet mitt - om så bare en liten del av det. Jeg kan ikke love noe jevnlig blogging, så ingen må forvente noen faste innlegg av noe slag, men jeg kommer til å komme med innlegg når jeg føler at jeg har litt for mye på hjertet.

Nå som du vet alt dette, er det ditt valg om du vil bli med eller droppe - alltid hyggelig jo flere som er med 

Les mer i arkivet » Juli 2014 » Oktober 2013 » Februar 2013

, Oppegård

Hei du! Jeg heter Jenny og er 14 (snart 15) år. Fritiden min går til ridning, foto, venner, lesing, skriving, lekser osv. Jeg er veldig glad i hester og jeg føler meg veldig komfortabel på hesteryggen. Jeg har alltid likt å skrive og ta bilder, og derfor hender det også at jeg skriver fortellinger på fritiden og tar en del bilder med mitt Canon EOS 600D. Ellers vil jeg si jeg er ei livsglad jente som elsker å spre optimisme og glade tanker. Denne bloggen vil for det meste handle om mine tanker og følelser. Gjerne legg meg til som venn! Jeg kan kontaktes via denne mail-adressen: jennyjag(at)online.no. Alle bildene som blir lagt ut på denne bloggen, er tatt av meg og er copyright - med mindre det står noe annet!

  Image and video hosting by TinyPic

  (01.07.2014)
  Hei og velkommen til min blogg ♥

  Jeg heter Jenny, er snart 15 år og har hatt denne bloggen siden juli 2011 - det begynner å bli en stund. I starten blogget jeg mye om hva jeg drev med; skoledagene, shopping-turene, overnattingene osv. Men nå jeg har bestemt meg for å blogge litt annerledes. Jeg har opplevd nye ting og fått et litt annet syn på livet. Fremover på denne bloggen får du høre om tankene mine; hva som foregår i hodet mitt når jeg føler at jeg har litt for mye på hjertet.

  Alle mine nye innlegg vil bli lagret i kategorien "Forandring fryder", så det er bare å trykke der hvis det er vanskelig å finne frem.

  Gjerne bli med og del dine tanker i kommentarfeltet! ♥


  + Les mer om endringen av bloggen.
  + "Forandring fryder" - alle mine nye innlegg.
  + Legg meg til som venn.


Kategorier

 • » Anbefalinger
 • » Before I die
 • » Bilder
 • » Blogg
 • » Challange
 • » Forandring fryder
 • » Fun facts
 • » Hjertesaker
 • » Hverdag
 • » Innkjøp
 • » Inspirasjon
 • » Klær/hår/sminke
 • » Konkurranse
 • » Me, myself and I
 • » Musikk
 • » Nett
 • » Outfit
 • » Quotes
 • » Reise
 • » Samarbeid
 • » Spørsmålsrunde
 • » Ukens blogg
 • » Video
 • » Videoblogger


 • Arkiv

  Juli 2014 Oktober 2013 Februar 2013 Januar 2013 Desember 2012 November 2012 Oktober 2012 September 2012 August 2012 Juli 2012 Juni 2012 Mai 2012 April 2012 Mars 2012 Februar 2012 Januar 2012 November 2011 Oktober 2011 September 2011 August 2011 Juli 2011

  Søk i bloggen

  hits